Mit jelent a vakrámára feszített vászonkép?

Sokan nem tudják mit jelent a "vakrámára történő feszítés". Ezért gyakran kérdezik, hogy milyen módon lehetne a kész képet bekeretezni, hogy felkerülhessen a falra?

A vászonképek egyik nagy előnye (pl. a poszterekkel szemben), hogy nem kell bekeretezni őket, mivel egy 20 mm vastag és 40 mm széles fa rámára feszítjük fel és akasztóval szállítjuk, így azonnal kitehető a falra.

A keret hátsó részén tűzőgéppel rögzítjük a vásznat. Így az megfeszül, a képnek tartása lesz, a ráma nem látható. Talán innen ered a vakráma kifejezés is.
Minden vászonképet ellátunk speciális, “farkasfogas” akasztóval is , ami megkönnyíti a pontos, függőleges beállítást a falon.

Másik gyakori kérdés, hogy a feszítés során elveszik-e valami a képből

Ahhoz, hogy a vászonképeket vakrámára feszíthessük, valóban szükségünk van extra 35 mm-re körben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a képből információ fog elveszni, ugyanis egy, direkt erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével a feszítéshez szükséges extra részt körben rátükrözzük a képre.

Vagyis körben, 35 mm szélességben az eredeti kép széleiről tükrözött képet nyomtatunk rá.Miután ezt ráhajtottuk a 20 mm vastag ékráma keretre, a keret hátulján még marad 15 mm, ami a tűzéshez szükséges. Így ha szemből nézzük a képet a falon, akkor a teljes kép látható, semmi nem vész el. Az oldalsó széleken a rátükrözött kép miatt pedig úgy tűnik, mintha a kép ott folytatódna.


Vászonkép kollázs rendelés előnyei:

Gyakori, sőt nyugodtan kijelenthetjük egyre gyakoribb, hogy vászonkép kollázs rendeléseket kapunk. Az ok kézenfekvő: ugyanazon a felületen egyszerre sok olyan fotó is megjeleníthető, ami emeli a kép látvány értékét.

Érdekes látni, ahogy a szemlélő a több kép között olyanokat is felfedez, amelyekre talán nem is számított, így ajándék esetén fokozható a meglepetés ereje. Kollázsok készítésénél például a nagy felbontás nem is annyira fontos , hiszen a képek többnyire kis méretben lesznek megjelenítve. Általában kiváló minőség érhető el így akár Facebookról levett fotók felhasználásával is.Esküvők, vállalati bulik, kertipartik, nyaralások mind-mind olyan események, ahol rendszerint rengeteg fotó készül, így bőven van miből válogatni.

Vászonkép kollázs (montázs) többféle elrendezésben készülhet.

Nálunk is többféle változatból rendelhet , de van lehetőség teljesen egyedi kivitelezésre is.

Vászonkép kollázs rendelés ugyanolyan egyszerű, mint ha csak egyszerű vászonképet rendelnénk! Válogassa ki archivumából, telefonjáról azokat a képeket, amelyeket szeretne megjeleníttetni. Ha olyan formát, illetve elrendezést választ, ahol egy  kiemelt kép fontos, központi szerepet játszik nevezze el "fökép"-nek, vagy adjon hasonló, megkülönböztető nevet neki.

Küldje el megrendelését e-mailben (info@interneon.hu) címre és válassza ki az Ön által legjobbnak ítélt elrendezést.

Megrendelése alapján összeállítjuk a kívánt kollázst és erről nézőképet küldünk Önnek jóváhagyásra.

Csak az Ön által jóváhagyott kép kerülhet nyomtatásra.